Lumbreco, fertilizant pentru culturi de boabe

Informatii generale

Lumbreco este un îngrășământ organic lichid care are un conținut ridicat de aminoacizi de origine vegetală, obținut prin hidroliza enzimatica.

Unii dintre cei mai importanți aminoacizi conținuți în fertilizantul Lumbreco sunt:

  • Acidul aspartic, care este o formă de rezervă și de transport a azotului.
  • Acidul glutamic, care este implicat în sinteza clorofilei, reglează procesul de deschidere și închidere a stomatelor (reglează transpirația, participă la polenizare).
  • Glicina - îmbunătățește rezistența plantelor și este implicată în sinteza clorofilei.
  • Alanina - stimulează germinarea semințelor. Valina și leucina - sporesc rezistența la secetă și la inghet a plantelor, de asmenea participă și la procesul de polenizare.
  • Arginina - stimulează dezvoltarea sistemului radicular și sinteza fitohormonilor de creștere.

Tehnologia Americană pentru extracție implementată, pastrează un conținut ridicat de acizi humici și fulvici, precum și a micro și macroelementelor și a stimulatorilor de creștere.

  • Giberelinele - stimulează germinarea semințelor și creșterea dimensiunii frunzelor, întărește tulpina.
  • Auxinele - influențează diviziunea celulară, dezvoltarea rădăcinii și creșterea.

Lumbreco conține substanțe biologic active - actinomicete, bacterii gram-pozitive, care produc antibiotice naturale, ceea ce crește rezistența plantelor la boli. Aplicat pe frunză, Lumbreco activează sistemul de hrănire a plantei, care asigură absorbția activă a îngrășămintelor din sol din fertilizarea de bază.Se aplică la toate tipurile de culturi (inclusiv biocertificate), prin pulverizare foliară, irigare prin picurare, decontaminarea semințelor și a răsadurilor. Conținut ridicat de N,P,K, oligoelemente și aminoacizi. Sursă bogată de nutrienți și stimulent de creștere. Crește capacitatea energetică a masei frunzelor și fotosintezei. Întărește sistemul radicular al plantelor, accelerează procesul micorizei. Stimulează microflora benefică a solului și servește ca ameliorator de sol.Crește rezistența plantelor la stres și agenți patogeni. Acționează ca un antigel, care intră în membranele celulelor, crește germinarea.


Mod de aplicare si beneficii


Datorită specificațiilor sale în dezvoltare, culturile de boabe (fasole, linte, soia, mazăre), sunt foarte sensibile la aplicarea ingrășămintelor, în mod special în fazele inițiale dezvoltării lor, până când nu se dezvoltă extrem de bine tuberculii de fixare a azotului pe rădăcini.

Pentru introducerea microelementelor, care să stimuleze acest proces se recomandă tratarea semințelorcu Lumbreco 2 l la o tonă de semințe.

Soia se dezvoltă pe terenuri bogate cu substanțe organice și un strat bogat de humus. În cazul terenurilor sărace, Lumbreco compensează lipsa acestora prin stropirea/hranirea foliară. În cazul insuficienței cantităților de azot, se poate observa îngălbenirea plantelor și întârzierea dezvoltării lor. În cazul terenurilor acide se observă carenta de molibden, iar în cazul terenurilor alcaline – carenta de zinc. Toate acestea pot fi înlăturate cu hrănirea foliară cu Lumbreco, în faza “3-5 frunzulițe”, după germinare, apariția păstăilor (“butonizarea”) și faza de apariție a boabelor.

Mazărea crește extrem de lent și după germinare este extrem de sensibilă la cresterea buruienilor, care impun tratarea cu erbicide. Datorită invaziei paraziților externi asupra boabelor (ciuperci, bacterii, viruși și altele ), se va impune stropirea destul de des. Pentru a se preîntâmpina și depăși astfel de momente (stresul plantelor datorate acestor invazii) se recomandă stropirea combinată cu Lumbreco, care va face culturile să devină mult mai rezistente.

Rezultatele si randamentele aplicarii

Aplicarea Lumbreco în leguminoase ajută absorbția de azot, care la rândul său oprește îngălbenirea plantelor și reglează dezvoltarea lor normală. O altă proprietate este depășirea carentei de molibden și zinc, care apare în diferite tipuri de soluri - acide sau alcaline..

Opiniile și recomandările clienților mulțumiți

În zona Montana, un client a spus că a folosit Lumbreco pentru a cultiva soia, deoarece crește cel mai bine pe soluri bogate în materie organică și bogate în humus. Produsul compensează lipsa materiei organice prin alimentarea foliară. Un alt dintre client din regiunea Dobrich, care cultivă fasole, spune că după tratarea semințelor cu Lumbreco, randamentul său a crescut semnificativ, iar produsul este favorabil și în cazurile de vreme rea.

Doza recomandata și timpul de administrare
Почвено

FOLIAR:


3l/ha, care se poate aplica de 3 ori câte 1l/ha sau

de 2 ori a cate 1.5l/ha.

3l la hectar o dată în prezența factorilor de stres - grindină, boală, îngheț etc.

Compatibilitate

Lumbreco este compatibil cu cele mai utilizate produse de protecție a plantelor.

Instructiuni de utilizare si siguranta

A nu se lasa la indemana copiilor! Evitați contactul cu pielea și ochii! Folosiți echipamente de protecție personală, cum ar fi mănuși, haine de lucru, ochelari de protecție, atunci când manipulați produsul. Spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun după utilizare!

Mod de ambalare

Fertilizantul organic Lumbreco este disponibil in urmatoarele moduri de ambalare:

T 10L S 20L U 1000L