Lumbreco, fertilizant pentru culturi de plante pentru uleiuri esențiale

Informatii generale

Lumbreco este un îngrășământ organic lichid care are un conținut ridicat de aminoacizi de origine vegetală, obținut prin hidroliza enzimatica.

Unii dintre cei mai importanți aminoacizi conținuți în fertilizantul Lumbreco sunt:

  • Acidul aspartic, care este o formă de rezervă și de transport a azotului.
  • Acidul glutamic, care este implicat în sinteza clorofilei, reglează procesul de deschidere și închidere a stomatelor (reglează transpirația, participă la polenizare).
  • Glicina - îmbunătățește rezistența plantelor și este implicată în sinteza clorofilei.
  • Alanina - stimulează germinarea semințelor. Valina și leucina - sporesc rezistența la secetă și la inghet a plantelor, de asmenea participă și la procesul de polenizare.
  • Arginina - stimulează dezvoltarea sistemului radicular și sinteza fitohormonilor de creștere.

Tehnologia Americană pentru extracție implementată, pastrează un conținut ridicat de acizi humici și fulvici, precum și a micro și macroelementelor și a stimulatorilor de creștere.

  • Giberelinele - stimulează germinarea semințelor și creșterea dimensiunii frunzelor, întărește tulpina.
  • Auxinele - influențează diviziunea celulară, dezvoltarea rădăcinii și creșterea.

Lumbreco conține substanțe biologic active - actinomicete, bacterii gram-pozitive, care produc antibiotice naturale, ceea ce crește rezistența plantelor la boli. Aplicat pe frunză, Lumbreco activează sistemul de hrănire a plantei, care asigură absorbția activă a îngrășămintelor din sol din fertilizarea de bază.Se aplică la toate tipurile de culturi (inclusiv biocertificate), prin pulverizare foliară, irigare prin picurare, decontaminarea semințelor și a răsadurilor. Conținut ridicat de N,P,K, oligoelemente și aminoacizi. Sursă bogată de nutrienți și stimulent de creștere. Crește capacitatea energetică a masei frunzelor și fotosintezei. Întărește sistemul radicular al plantelor, accelerează procesul micorizei. Stimulează microflora benefică a solului și servește ca ameliorator de sol.Crește rezistența plantelor la stres și agenți patogeni. Acționează ca un antigel, care intră în membranele celulelor, crește germinarea.


Mod de aplicare si beneficii


TRANDAFIR, LEVANTICA, CORIANDRU, CIMBRU, MENTA, VALERIANA, GALBENELE, BUSUIOC

Culturile de plante eterice solicită cantități uriașe de substanțe hrănitoare, pe care le asimilează în întreaga perioadă de vegetație. Asimilarea substanțelor hrănitoare este mai intensivă în faza incipientă de dezvoltare și a butonizării (formării rodului). Datorită perioadei scurte a acestei etape, plantele solicită o bună hrănire cu elemente hrănitoare în perioada primăverii. Cu aceste specificații/caracteristici ale culturilor de plante eterice trebuie să se armonizeze normele de fertilizare foliară. La culturile multianuale este de dorit să se facă 2-3 “treceri foliare” cu îngrășământ lichid Lumbreco – la începutul vegetației, după recoltarea primei tranșe și toamna târziu. La culturile anuale, aplicarea foliară se recomandă să se facă la înfrățire și butonizare/înrodire.

Levănțica

Utilizarea foliarului Lumbreco crește randamentul și conținutul de ulei eteric. Levănțica reacționează puternic la procesul de fertilizare, se recomandă, astfel, fertilizarea la începutul vegetației și butonizare, fapt ce ar putea mări numărul de inflorescențe, buchetul de floricele și florile însele.

În primii 1-2 ani, odată cu fertilizarea normală, de bază, recomandăm 1.5-2l/ha Lumbreco îngrășământ foliar. Din al treilea an, după atingerea maximului de posibilități reproductive ale plantelor– 3l/ha, folosit individual sau în combinație cu alte preparate pentru protecția plantelor.

Trandafirul pentru uleiuri eterice

Terenurile pe care se cultivă de regulă trandafirii din această categorie sunt sărace în humus și substanțe hrănitoare. S-a confirmat faptul că, în perioada de inflorescență și a aparitiei lăstarilor, trandafirii extrag o cantitate enormă de substanțe hrănitoare. În afară de aceasta, trandafirii sunt cultivați 20-25 de ani pe același teren, astfel că pentru a se obține randamente crescute, permanent, trebuie să se alimenteze/hrănească prin foliare- atât minerale cât și organice. Testele efectuate au arătat că fertilizarea combinată a crescut randamentul florilor cu până la 1 tona oe hectar.

Doze recomandate – la plantele tinere, până la 2 ani – 1.5-2 l/ha.

După al doilea an se acordă îngrijire pentru dezvoltarea organelor reproductive și creșterea arbustilor – 2.5-3.5 l/ha Lumbreco, aplicat de trei ori. Datorită specificului radacinii trandafirului, cele mai multe dintre rădăcini se găsesc la o adâncime de 30-40cm și la o distanță de 20-40cm de stem, astfel este recomandat să se facă un sistem de irigație cu picătura, care combinată cu fertigația, crește randamentul cu cca 42%.

Doza recomandată: 1-2 l / 1000 m2 pentru toata perioada de vegetație

Datorită pieței nelimitate a uleiului de trandafir certificat bio recomandăm fertilizarea doar cu Lumbreco - granule pentru sol - 300 l / ha și prin sistemul de irigare prin picături 1-2 l / ha și foliar - 3, 4-aplicari timp până la 30-35 l / ha.

Coriandu

Are solicitări crescute față de componența terenului pe care este cultivat. Se recomandă o combinare a îngrășării de bază, cu hrănirea foliară de 2-3 ori cu Lumbreco, utilizat singur sau în combinație cu alte preparate, fapt care ar mări rezistența împotriva îmbolnăvirilor și a înnegririi datorate bacteriilor.

Doza recomandată 3l/ha foliar, împărțită după numărul de stropiri.

Doza recomandata și timpul de administrare

Utilizarea fertilizantului Lumbreco crește semnificativ rata de implantare cu succes a plantelor nou inserate prin formarea unui sistem rădăcinos puternic, oferind în același timp o protecție fiabilă împotriva agenților patogeni fungici. Îngrășământul organic stimulează metabolismul natural al culturii și, prin urmare, crește producția și calitatea acestuia - uleiul esential.

Aplicat foliar, îngrășământul organic Lumbreco întârzie îmbătrânirea masei frunzelor și se observă o înflorire unită, ceea ce duce la o creștere a randamentului. Plantele tratate cu Lumbreco sunt rezistente la boli și condiții climatice adverse. După pulverizarea cu îngrășământ organic foliar, am îmbunătățit calitatea uleiului esențial .

Opiniile și recomandările clienților mulțumiți

În regiunea Dobrich, clienții noștri cresc lavanda. Ei o tratează cu succes cu Lumbreco, deoarece au observat că după tratamente, numărul de raceme și florile din racemuri cresc semnificativ. Conținutul de ulei este, de asemenea, crescut semnificativ.

Clientul nostru de lungă vreme care deține o vale masivă de trandafiri în apropiere de Kazanluk afirmă că "de când folosesc îngrășământ organic Lumbreco, înflorirea a crescut dramatic, iar florile sunt mai mari, mai pline și mai parfumate".

Doza recomandata și timpul de administrare
Почвено

FOLIAR:


3 aplicari 1l/ha sau

2 aplicari 1.5l/ha

Почвено

Prin sistemul de irigare cu picatură:

10-20l/ha


Dilutia -1l Lumbreco in 150l apa

Compatibilitate

Lumbreco este compatibil cu cele mai utilizate produse de protecție a plantelor.

Instructiuni de utilizare si siguranta

A nu se lasa la indemana copiilor! Evitați contactul cu pielea și ochii! Folosiți echipamente de protecție personală, cum ar fi mănuși, haine de lucru, ochelari de protecție, atunci când manipulați produsul. Spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun după utilizare!

Mod de ambalare

Fertilizantul organic Lumbreco este disponibil in urmatoarele moduri de ambalare:

T 10L S 20L U 1000L